Jeg er det en kan kalle en nybegynner og begynte i kor som godt voksen. Har tenkt på dette i flere år og jeg tok endelig tak sist vinter (2015). Jeg ble godt mottatt og rettledet og har trivdes fra første stund. Utrolig morsomt å synge og det er meget sosialt. Det er en mektig følelse når hele koret er samstemt i fremføringen av sanger. Jeg kan på det sterkeste anbefale å synge i kor!

Odd Arne Hessen, 1.a bass

Ikkje noko er så sosialt som å gjere noko saman med andre. Det er så mangt ein kan gjere saman med andre. Å syngje i kor må vere noko av det beste, og då tenkjer eg fyrst og fremst på Aalesunds Mandssangsforening. Der har eg vore med i mange år. Eg skulle ha byrja tidlegare, men betre seint enn aldri. Som fuglane så syng vi med dei nebb vi har. Vi hjelper kvarandre med å finne rette tonen, takta, klangen og harmonien. Det gir resultat også i kaffipausen!

Ottar Rogne, 1.a tenor

En vinterdag, det var ifjor, jeg bestemte meg for å skifte kor!
Etter 40 år blant det andre kjønn, fant jeg ut det er ingen bønn!
Jeg tenkte: “Finn din plass blant de “herrlige” stemmer
så kanskje du kommer blant nye venner?
Som tenkt, så gjort og det må jeg si
I AMSF vil jeg gjerne få bli!
Og at Jon med koret gjør underverker
er noe jeg føler vårt publikum merker!
Vi utfordres til å gjøre vårt beste,
at Jon er et unikum mener vel de fleste?

“Do not worry – we are lucky to have Jon Gorrie!”

Bjørn Pedersen, 2.a bass

Mitt første møte med Aalesunds Mandssangforening var torsdag 18.januar 1973 på gamle Sangens Hus i Kirkegata. Det ble prøvesynging med dirigent John Skarbøvik, skalaen opp og ned, og jeg ble plassert som 2.bass. Siden har torsdagene i over 40 år vært «hellig» for meg og det skal mye til for ikke å møte på prøve «torsdagane».

Hva som gjorde at jeg begynte i kor i en alder av 32 år? Tilfeldigheter, nyfikenhet på å prøve noe nytt og bekjente som maset og ville at jeg skulle begynne. Jeg har ikke angret en dag, og som jeg ofte har sagt: Jeg skulle begynt minst ti år tidligere. Gleden av å være med i koret er mangfoldig. Det sosiale, fellesskapet, kameratskapet og «kicket» når vi har fått til en skikkelig konsert. Helt max.

Det har etter hvert blitt en lang reise: Begynte på gamle Sangens Hus, via Håndverkeren i Kirkegata og til nye Sangens Hus på Volsdalsberga og sunget under fire forskjellige dirigenter: John Skarbøvik, Torbjørn Servin, Jostein Maude og nå Jon Gorrie. Mange fine reiser og ikke minst «koneturer» i inn- og utland som jeg helt sikkert ellers ikke ville ha gjort. Til utlandet nevnes: Tyskland, England, Wales, Jugoslavia, Østerrike, Island, Malta og Irland.

Jostein Torset, 2.a bass

Jeg angrer kun på en ting, jeg begynte ikke før jeg ble pensjonist! Stortrives i det kjempegode sosiale og levende korlivet. Anbefaler sterkt de som tenker å prøve, GJØR DET NÅ!!

Harald Bror Johansen, 2.a bass

Det er kjekt å synge, det synes alle vi som er med i Aalesunds Mandssangforening. Men det handler om noe mer også: Det å få være sammen med andre og treffe likesinnede, det å få være seg selv. Å føle at du utvikler deg både faglig og menneskelig. Alt det kan kalles lykke.

Odd Olsvik, 2.a bass