Grethe Kielland

Opprinnelig fra Eidsvoll i Akershus fylke. Hun har sin musikkutdannelse fra Østlandets musikkonservatorium hvor hun studerte vokalpedagogikk samt utøvende hos Kirsten Taranger. I ettertid har hun fortsatt private sangstudier hos Taranger og professor Marit Isene. I 2002-2003 gjorde Kielland videreutdanning i korledelse ved HiTø.  Kielland har vært aktiv som solist og ensemblemusiker i en rekke sammenhenger.

Alt fra kirkemusikk og liedaftener, via band og folkemusikk til operaroller i regi av bl. a Opera Mobile A/S, Sandefjord Internasjonale Operafestival og Opera Nordfjord.  Hun har vært solist og korist i en rekke korkonserter i inn og utland med bl.a. Con Spirito og SKRUK.

Som distriktsmusiker i Gloppen kommune perioden 1994—99 gjorde hun et titalls skole og barnehagekonserter for Rikskonsertene i Sogn og Fjordane samt i Sør Trøndelag.

Kielland har videre vært musikalsk leder for flere kor i Sogn og Fjordane og på Sunnmøre. Deriblant Taretausene,Bel Canto og Moljegapet.Dette skoleåret er hun vikarierende dirigent Ålesund Mannsangforering.

Som sangpedagog har Kielland lang fartstid. Hun har tidligere vært ansatt i Nannestad kulturskole, hatt engasjement som sangpedagog ved Høgskolen i Oslo, samt undervist ved Firda vgs og Gloppen kulturskole på Sandane.

Høsten 1999 ble hun ansatt som sangpedagog ved Ålesund kulturskole, med undervisning i sang både ved Fagerlia vgs og i kulturskolen..

Siden 2007 har hun i tillegg fungert som musikkfaglig leder ved Ålesund kulturskole.