Koret ble stiftet 22. september 1883 med et medlemstall på 31 medlemmer. Fortsatt møtes nærmere 30 glade herremenn mellom 60 og 90 års til øving hver uke.

I paragraf 1 i korets vedtekter står det:

“Foreningens formål er å utvikle god mannssang og godt kameratskap.”

Dette må en si at koret har lykkes svært godt med. I over 130 år har koret, som forøvrig er Ålesunds eldste eksisterende kor, vært en av pådriverne for å ta vare på og videreutvikle sangmiljøet i Ålesund.

Øving

Øvingene er svært utviklende for den enkelte sanger og bidrar til et svært godt samhold sangerne imellom. I tillegg er der et sosialt tilsnitt med kaffe og noe å bite i på hver øving.

Aalesund Mandssangforening øver hver torsdag fra klokken 18.30 til klokken 21.30 på Sangens hus i Ålesund.

Koret har engasjerte og aktive medlemmer og er en viktig bidragsyter til byens kulturliv.

Dirigent

Dagens dirigent er Grethe Kielland. Høsten 1999 ble hun ansatt som sangpedagog ved Ålesund kulturskole, med undervisning i sang både ved Fagerlia vgs og i kulturskolen.

Siden 2007 har hun i tillegg fungert som musikkfaglig leder ved Ålesund kulturskole.

Gjennom dirigentens kyndige hender og musikkutvalgets velvalgte repertoar, arbeider koret hele tiden med å ta vare på sin mannskortradisjon samtidig som en tilfører utfordringer innen nye sjangere.

Nye medlemmer er hjertelige velkomne!

Koret ønsker hele tiden å utvikle seg og utvide antall glade medlemmer. Har du lyst til å treffe oss til en prat, eller kanskje delta på en øvelse, er du hjertelig velkommen til å besøke oss på Sangens Hus en torsdagskveld! Det ville være rart om der ikke er både en og flere sangere som du kjenner fra før!